"Imagine CHRISTMAS" julkonsert  15.12 i Kyrkslätts kyrka

Fredag 15.12 kl.19 återkommer den högt uppskattade julkonserten, Imagine CHRISTMAS, till Kyrkslätts kyrka.

 

Speciellt för Kyrkslätt är, att här uppträder också Höglunds döttrar, Ellen och Mya, eftersom detta är deras hemkommun.

 

Så här presenterar kvällens stjärnor sin konsert:

 

För oss handlar Imagine Christmas om att återvända till julens ursprung, till enkelheten, till underverket, till gåvan. På samma sätt har vi med musiken försökt skala av det som distraherar. Vi vill gå bortom ytlighet, glitter och show för att ge dem som lyssnar och oss själva en möjlighet att reflektera, vila och begrunda. I musiken får enkelheten och nyanseringarna tala. Budskapet tåls att berättas om och om igen.

 

Vi har under denna turné glädjen att ha med oss några av landets bästa musiker, som vi har musicerat tillsammans med under många år och i många olika sammanhang. På bas har vi Janne Rajala eller Stefan ”Kilju” Lindblom och på trummor Risto Niinikoski eller Tuukka Aitoaho.

 

Med önskan om en fridfull jul!

 

Mikael, Maria och Tomas

 

  

Mikael Svarvar är från Kvevlax i Österbotten. Han har studerat musik i Piteå och fungerar som kapellmästare, pianist, arrangör och sångare i Finland och Sverige.

Det ligger en trygghet i att få fira julen ungefär på samma sätt varje år. Julen är främst en glad högtid med julkyrka, familj, släkt och vänner. Julen är också en tid där vi minns och saknar de som inte längre är hos oss. Min bön inför julen är att få fira den i tacksamhet och förväntan.”

Tomas Höglund
är uppvuxen i Pedersöre. Han har studerat sång i Jakobstad och arbetar nu som freelance- sångare, låtskrivare och musiklärare.
För mig är julen tid att stanna upp en stund och varva ner för att kunna ta in julens budskap, tid att vara tillsammans med familj och vänner.”

 

Maria Höglund är född och uppvuxen i Jakobstad där hon har studerat sång. Hon jobbar som freelance-sångare och HR-specialist.
”Julen för mig är misär, hopp, förtvivlan, ljus, glädje och, om man överlever, ett mirakel i ett och samma paket. Precis som livet i övrigt är. Lite så kan jag tänka mig att det var den första julen också. Kaos och Kärlek. Människa och Gud möts. Jag älskar julen.”

 

Ellen Höglund (15 år) och Mya Höglund (12 år) är gästartister när Imagine Christmas besöker Kyrkslätt.
Ellen var med 2012 i MGP och går nu i Winellska skolan i åk 9, Mya var med i samma tävling 2014 och 2016 och deltog i Kulturfondens stora satsning "Spegling"  våren 2017.
Båda musicerar och sjunger mycket på sin fritid.

 

 

Missa inte denna konsert. Hjärtligt välkomna!

Programblad  20/10 euro säljes vid dörren!





Kyrkslätts kyrkliga samfällighet ©
PB 26, 02401 Kyrkslätt
Församlingsvägen 1

Telefonväxel (09) 8050 1
Fax (09) 853 3169
www.kirkkonummenseurakunnat.fi

Öppet må-fre 9.00-15.00
Sommartid må-to kl. 9-11.30 och 12.30-15,
fredagar stängt